Än är inte eländet över.

Försiktigt glada tillrop hörs om att nu vänder det. Industrin börjar dra igång igen.

Ja, tecknen finns och jag märker och hör runt omkring att ordrarna börjar komma tillbaks. Men i krisen där orderböckerna var tomma följer nu spåren med en ny rejäl smäll på käften. Materialbrist är ett faktum. Hela kedjan hänger inte med . Alla har tömt alla lager. Ingen vågar dra igång fullt ifall detta bara är tillfälligt. Det material som finns går åt som smör i solsken. Dessutom är piloter, skeppare och chaufförer uppsagda i krisen och färre finns som kan köra de fartyg, flygplan eller lastbilar som inte har lagts i malpåse.

Resultatet blir en ryckig produktion med full gas för att sen bli tvärstopp.

Påminner om ett medeltida slagfält där armén står frustande och stampar på stället, ivriga att ge sig ut och kämpa. Arbetsgivarna tvingas skrika: Hold…..hold………..hold…inväntar ammunition.

Kampen om överlevnad fortsätter. Det handlar om jobben, framtiden och företagens överlevnad. De företag som med nöd och näppe klarade krisen med tomma orderböcker står inför nya prövningar där de välbehövliga inkomsterna dröjer……..hold…..hold.

Hinner ammunitionen komma innan slaget är förlorat?

Understöd från regeringen är så gott som obefintlig om den tunna tråden till slut  brister. De tittar på och är inte på något sätt delaktiga i striden. Det går inte att komma med småplåster till ett stort förödande slagfält.

Snacka om frustrerande. För er som inte befinner er i detta läge kan jag tala om att det är värre än när orderböckerna är tomma. Då är det bara tomt och inget att göra åt. Nu grinar fulla orderböcker åt oss och vi kan bara fortsätta att frustrerande stampa på stället…..hold…..hold.

Är tusan som att vara röksugen med en cigg i handen men inget i närheten som kan tända och ge fart.

Published in: on 22 oktober 2009 at 9:59  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/10/22/i-krisens-spar-foljer-nytt-elande/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: