Röd-Gröna skulle vinna om det var val idag.

Man visar att man värnar om allas välfärd och inte bara de rika. Så vinner oppositionen allt fler röster. De värnar också om ett bra samarbete med facket och inser nyttan med den ”svenska modellen” .

Allt fler blir arbetslösa och sjuka blir utförsäkrade. Det slår hårt mot ekonomin i varje familj och insikten kommer om att man behöver ett garanterat skydd genom skattefinansierad välfärd.

Folket ser igenom Alliansens valfläsk och inser att de bara ”ger” tillbaks lite av det de tog från början.  Deras passivitet när det gäller finanskrisen kan stå dem dyrt. Ännu ett hårt slag och ett hån mot oss vanliga arbetare är det när de presenterar nya skattesänkningar som återigen mest gynnar de redan rika. De säger sig värna om den ”svenska modellen” men visade tydligt att de kan tänka sig att göra avsteg från den när de föreslår försämringar i strejkrätten.

SD har klättrat uppåt och de lockar med höjd ersättning i a-kassan och fortsatt låga skatter. Men de visar sitt rätta ansikte när de i nästa mening sparkar undan benen för arbetarna genom att vilja ha försämringar i LAS.

Deras mål tycks vara att ge arbetsgivarna mer makt och arbetarna ska stå med mössan i hand. För att få behålla jobbet måste du vara en tyst, lydig och högpresterande arbetare annars riskerar du att arbetsgivaren väljer bort dig med lagen i ryggen.

Borgarnas högsta önskan är troligtvis att krossa facket och därmed kuva arbetarna. Det kommer de aldrig att lyckas med. Upp till kamp kamrater…..vi ska visa vem som är starkast.

Published in: on 18 oktober 2009 at 8:32  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/10/18/rod-grona-skulle-vinna-om-det-var-val-idag/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: