Vi släpper aldrig kollektivavtalen ifrån oss!

Allt fler av arbetsgivarorganisationerna visar sitt rätta ansikte nu inför kommande avtalsrörelse. Senast nu har Almega uttalat sig om att kollektivavtalen är hopplöst omoderna. De vill ge individen möjlighet att själva ”göra upp” om lön, arbetstider m.m. säger de.

De framför sina åsikter som om de hade arbetarnas bästa i tankarna vilket inte kan vara mer fel.
Almega och övriga arbetsgivarorganisationers enda intresse är tydligt. De vill ha ensam makten för utan kollektivavtal bestämmer arbetsgivaren villkoren och den enskilde har inte en chans.
Arbetsgivarorganisationerna hakar på Alliansens och Svenskt näringslivs attacker mot kollektivavtalen. Allt för att försvaga arbetarna genom att försvaga den fackliga organisationen.

Vi kan alla hjälpa till att hindra dessa försök till envälde genom att vara medlemmar i facket och tala om för arbetsgivarna att de ska sluta attackera oss och låta våra kollektivavtal vara.

Arbetsgivarna tigger om strid så det är dags att vi reser oss ur dvalan och visar vad vi tror på och börjar säga ifrån. Vi måste visa vårt stöd för våra förbund så att de får kraften att mota dessa attacker mot oss.
Sluta tafsa på arbetarnas rättigheter, vi släpper aldrig kollektivavtalen ifrån oss. Aldrig!!

Published in: on 16 oktober 2009 at 15:57  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2009/10/16/vi-slapper-aldrig-kollektivavtalen-ifran-oss/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: